bijtelling

Wat je nog niet wist over de bijtelling

Werknemers die met hun auto van de zaak meer dan 500 kilometer per jaar privé rijden, krijgen ermee te maken: de bijtelling. Maar wist je dat je de bijtelling kunt verlagen door bepaalde kosten af te trekken? Ontdek hoe je maximaal gebruik maakt van alle mogelijkheden.

Hoe werkt de bijtelling?

Omdat het privégebruik van de auto van de zaak als loon wordt gezien, moet dit belast worden. De bijtelling is het bedrag dat bij het loon wordt opgeteld voor belastingdoeleinden.

De maandelijkse bijtelling wordt berekend aan de hand van een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Dit bedrag wordt vervolgens opgeteld bij het brutoloon waarover de werknemer belasting betaalt.

Bijtellingspercentages van 2018 tot 2025

In de tabellen hieronder zie je welke bijtellingspercentages er elk jaar gelden. Deze percentages zijn maximaal 60 maanden geldig nadat het kenteken voor het eerst op naam is gesteld. De percentages gelden alleen voor auto’s die vanaf 2017 op de weg rijden. Voor auto’s die vóór 2017 op de weg reden, geldt een bijtellingspercentage van 25%. 

CO2-uitstoot = 0 gr / km 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Bijtelling tot drempelwaarde 4% 4% 8% 12% 16% 16% 16% 17%
Drempelwaarde - €50.000,- €45.000,- €40.000,- €35.000,- €30.000,- €30.000,- €30.000,-
Bijtelling boven drempelwaarde - 22% 22% 22% 22% 22% 22% 22%

Rekenvoorbeeld bijtelling

Schaf je in 2023 een elektrische auto aan voor €50.000? Dan is de bijtelling als volgt:

Bijtelling in 2023: (16% * 30.000 = €4.800)  +  (22% * €20.000 = €4.400) = €9.200

Maandelijkse bijtelling in 2023: (€9.200) / 12 = €766,67

Hoe lager de bijtelling, hoe lager het fiscaal loon en hoe lager de fiscale lasten. 

Zo verlaag je de bijtelling

Wat veel mensen niet weten, is dat er verschillende manieren zijn om de bijtelling te verlagen. Bijvoorbeeld omdat de werkgever de kosten niet vergoedt. Bepaalde kosten mag je dan namelijk in mindering brengen op de bijtelling. Voorbeelden hiervan zijn: 

  • tanken in het buitenland; 
  • tolwegen; 
  • was- en poetskosten; 
  • olie; 
  • ruitenwisservloeistof;
  • Andere autogerelateerde kosten voor privégebruik. 
 
Let op! Je kunt niet zomaar alle kosten van de bijtelling aftrekken. In de autoregeling moet zijn vastgelegd welke kosten je mag verrekenen.

Door deze kosten van de bijtelling af te trekken, verlaag je het brutoloon en betaal je minder belasting. Dit is een belastingvoordeel voor de werknemer en de werkgever. Voor de werkgever is dit fiscaal voordelig, omdat de premies werknemersverzekeringen gebaseerd zijn op het totale fiscale loon, tot aan het maximum premieloon (€66.956,- in 2023).  

Bijtelling mag nooit negatief zijn

Wanneer je kosten op de bijtelling in mindering brengt, mag de jaarlijkse bijtelling nooit negatief zijn. Dit moet cumulatief op jaarbasis berekend worden. Als je aan het eind van het jaar meer kosten hebt gedeclareerd dan de hoogte van de bijtelling, wordt de bijtelling 0.  

Het kan zijn dat je in een bepaalde maand meer kosten aftrekt van de bijtelling, dan de bijtelling van die maand. Bijvoorbeeld wanneer de tankkosten €300 euro zijn, en de maandelijkse bijtelling €200. Dit mag, zolang de totale bijtelling dat jaar hoger blijft dan de totale aftrekposten.

Afspraken en documentatie

Let op dat je in je leasecontract of autoregeling vastlegt dat dit soort kosten aftrekbaar zijn. Ook moet de werknemer zijn betaalbewijzen aantonen.

Inrichten in AFAS

In AFAS InSite kun je workflows zo inrichten, dat bepaalde gedeclareerde kosten automatisch van de bijtelling worden afgetrokken. Salure kan je helpen om dit in te richten. Wil je hier meer over weten? Of ben je benieuwd welke aanpak voor jouw organisatie interessant is? Neem dan contact met ons op via advies@salure.nl.

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community