Terug naar het overzicht

Anoniementarief: beide zijden id-kaart kopiëren

Een recente rechtszaak in Leeuwarden heeft nog eens benadrukt dat het goed administreren en controleren van de gegevens van uw werknemers belangrijk is.

Wanneer een werknemer in dienst treedt, wordt normaliter een geldig identiteitsbewijs bij de loonadministratie bewaard: het identiteitsbewijs dient de echtheid van de identiteit te controleren. Wanneer niet beide kanten van het identiteitsbewijs zijn gekopieerd, kan de inspecteur bij het controleren een naheffingsaanslag opleggen.

Alleen voorkant van het identiteitsbewijs kopiëren is niet voldoende

Bij een rechtszaak in Leeuwarden heeft een dergelijke zaak gespeeld. De eigenaar van een restaurant had alleen de voorkant van het identiteitsbewijs gekopieerd. De inspecteur heeft aangegeven dat er niet aan de identificatieplicht is voldaan, en daarom het anoniementarief dient worden toegepast.

Dit betekent:

–      dat u moet uitgaan van het hoogste belastingtarief;
–      dat u niet de loonheffingskorting mag toepassen;
–      dat u geen rekening mag houden met het maximumpremieloon en de franchise voor de premies werknemersverzekeringen;
–      dat u geen rekening mag houden met het maximum bijdrageloon voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.

Bron: Belastingdienst.nl

De eigenaar was het niet eens met de inspecteur. De rechter gaf de inspecteur echter gelijk.

Bron: Rechtspraak.nlVolg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht

NPS score Salure

Salure behaalt NPS van 27

Onze klanten hebben ons beoordeeld! We zijn erg blij met een Net Promoter Score van 27. Lees verder en ontdek wat onze klanten over ons zeggen.