Terug naar het overzicht

Deelkwalificaties ook in aanmerking afdrachtvermindering

De afdrachtvermindering onderwijs kan breder toegepast worden dan in eerste instantie werd gedacht. Het Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelde onlangs dat ook deelkwalificaties onder de afdrachtvermindering vallen.

De afdrachtvermindering onderwijs is in het leven geroepen om werkgevers te ondersteunen die kosten maken voor leerwerktrajecten van werknemers, om zo het aanbieden van leerwerkplaatsen te stimuleren.

Deelkwalificaties
De uitspraak van het Hof dat deelkwalificaties ook onder de afdachtvermindering vallen, is opvallend. Rechtbank Noord-Nederland oordeelde eerder namelijk anders. De zaak betrof een vennootschap die tientallen werknemers bij een onderwijsinstelling had ingeschreven voor een leertraject. Bij de afsluiting van het traject ontvingen de werknemers een deelcertificaat voor het praktijkdeel van de opleiding. De inspecteur en de rechtbank Noord-Nederland waren van mening dat de afdrachtvermindering onderwijs niet van toepassing was, omdat de onderwijsinspanning niet gericht was op het afronden van de volledige beroepsopleiding.

Het Hof daarentegen oordeelde dat in geen enkele wet staat dat deelkwalificaties niet opgenomen mogen worden in de afdrachtsverindering onderwijs. En dus gelden ook deze kwalificaties voor de regeling van afdrachtvermindering onderwijs.

Kamervragen
Inmiddels zijn door verschillende kamerleden vragen gesteld. De kans is groot dat staatssecretaris Wiebes van Financien in cassatie gaat. Dan zal de uitspraak van de Hoge Raad doorslag geven. Salarisadministrateurs moeten hierop waakzaam zijn, zodat er geen onaangename verrassingen voordoen bij de jaarafrekening.Volg ons en deel dit bericht

Volg ons en deel dit bericht

NPS score Salure

Salure behaalt NPS van 27

Onze klanten hebben ons beoordeeld! We zijn erg blij met een Net Promoter Score van 27. Lees verder en ontdek wat onze klanten over ons zeggen.