Tarieven onbelaste vergoedingen buitenland aangepast

De vergoedingen voor werken in het buitenland zijn sinds 1 oktober aangepast. Afhankelijk van het land en de te verblijven stad, zijn de maximale onbelaste vergoedingen verhoogd of juist verlaagd. 

Werknemers ontvangen van hun werkgevers een onbelaste vergoeding voor de perioden dat zij in het buitenland werkzaam zijn. Per 1 oktober zijn de maximale onbelaste vergoedingen veranderd. Zo gelden er bijvoorbeeld hogere bedragen voor verblijf in Sao Paulo, Toronto, Bogotá en Jakarta.

Verlaagde tarieven

Echter, in steden zoals Hong-Kong en Kaapstad zijn de tarieven verlaagd. Het is van belang dat werkgevers controleren of zij de juiste onbelaste vergoedingen verstrekken. Als de werkgever namelijk meer betaalt dan de nieuwe maximale onbelaste vergoeding, dan moet het meerdere als belast loon voor de werknemer behandeld worden. Aanwijzen als eindheffingsloon en onderbrengen in de vrije ruimte is ook een optie.

Via deze link vindt u de meest actuele tarievenlijst: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/besluiten/2018/04/01/tarieflijst-logies–en-overige-kosten-bij-dienstreizen-buitenland-per-1-april-2018

Hoewel de bedragen voor ambtenaren bedoeld zijn, mogen andere werkgevers ze ook gebruiken.

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community