stakingen-doorbetalen-loon

Stakingen & salarissen: 3 vragen beantwoord

In maart en april zijn er weer nieuwe stakingen in het OV en in de zorg aangekondigd. Moet je het loon van deze medewerkers eigenlijk doorbetalen? En van medewerkers die hierdoor niet kunnen werken? In dit artikel krijg je antwoord op 3 vragen over de gevolgen van stakingen voor je salarisadministratie.

Moet je stakende werknemers doorbetalen?

Stakende werknemers hebben in principe geen recht op loon, omdat ze hun verplichting om te werken opschorten. Ook maken ze geen aanspraak op werk gerelateerde arbeidsvoorwaarden. Denk aan vakantiedagenopbouw, een dertiende maand of een eindejaarsuitkering. Dit geldt ook voor WW- en bijstandsuitkeringen.

In AFAS houd je dan ook de stakingsuren in op het salaris. Hiervoor gebruik je de onbetaald verlofuren, tenzij er aparte looncomponenten voor stakingsuren aanwezig zijn in de cao. Ook in de loonaangifte meld je dat een medewerker heeft gestaakt.

Organiseert een vakbond de staking? Dan krijgen de stakers die daarbij aangesloten zijn vaak wél een vergoeding van de vakbond.

Wat als mijn medewerkers niet kunnen werken omdat hun collega’s staken?

Dit ligt iets ingewikkelder. Wordt er gestaakt omdat jij als werkgever nalatig bent geweest? Dan hebben de medewerkers die graag willen werken, maar dat niet kunnen, wél recht op loon. Dit geldt ook bij korte ongeorganiseerde stakingsacties waar de medewerker niets mee te maken heeft.

Maar heeft de medewerker zelf belang bij de staking, omdat er gestaakt wordt voor een hoger loon bijvoorbeeld? Dan hoef je deze medewerker vaak niet door te betalen.

Het OV staakt. Moet ik de extra reistijd en kosten vergoeden?

Wanneer het OV staakt, is dat natuurlijk vervelend voor medewerkers die normaal gesproken met de trein, bus of tram naar werk reizen. Het reizen duurt langer en wordt wellicht duurder. Moet je als werkgever de werknemer hierin tegemoet komen? Of moet de werknemer deze lasten zelf dragen?

De werknemer is er zelf verantwoordelijk voor om op tijd op werk te zijn. Reistijd voor woon-werkverkeer komt namelijk normaal gesproken voor rekening van de werknemer, tenzij dit anders is vastgelegd in de cao of arbeidsovereenkomst. Alleen de reistijd die tijdens het werk wordt gemaakt geldt als werktijd en moet worden doorbetaald. 

Neemt een werknemer een taxi naar het werk vanwege een OV-staking? Dan moet hij of zij deze taxi dus in principe zelf betalen.

De werknemer kan eventueel van werkdagen wisselen of een vakantiedag opnemen, als hij of zij het echt niet ziet zitten om te werken tijdens de stakingen.

Je kunt als werkgever je werknemer hier natuurlijk wel in tegemoet komen. Als het kan, zijn thuiswerkdagen een goed idee tijdens OV-stakingen. Of je kunt de medewerker op een ander tijdstip laten beginnen. Ook zou je, vanuit goed werkgeverschap, (een deel van) de parkeer-, taxi-, of huurfietskosten kunnen betalen.

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community