Vanaf woensdag 28 juli moet je op het AFAS klantportal verplicht inloggen met twee-factorauthenticatie. Wij raden je aan om al eerder over te stappen, zodat je er 28 juli helemaal klaar voor bent.
Vanaf 28 juli het inloggen met twee-factorauthenticatie verplicht op de AFAS klantportal. Door een extra beveiligingslaag toe te voegen, is jouw data beter beschermd. Twee-factorauthenticatie is namelijk een stuk veiliger dan alleen een wachtwoord.
Dit betekent dat je jouw identiteit naast een wachtwoord op een tweede manier moet bevestigen. Dit kan met de AFAS Pocket App, maar ook met mobiele apps zoals Google Authenticator en Microsoft Authenticator. Nadat je met twee-factorauthenticatie op de AFAS Klantportal bent ingelogd, werkt dit op alle AFAS websites door.
In de video van AFAS hieronder zie je hoe je twee-factorauthenticatie in kunt stellen.
Hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij de overstap naar twee-factorauthenticatie? Neem dan contact met ons op via de Tickettool. Onze functioneel beheerders denken graag met je mee.
Bekijk ook
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties
Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers
In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij
Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?
ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?
Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?
Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.