Vanaf woensdag 28 juli moet je op het AFAS klantportal verplicht inloggen met twee-factorauthenticatie. Wij raden je aan om al eerder over te stappen, zodat je er 28 juli helemaal klaar voor bent.
Vanaf 28 juli het inloggen met twee-factorauthenticatie verplicht op de AFAS klantportal. Door een extra beveiligingslaag toe te voegen, is jouw data beter beschermd. Twee-factorauthenticatie is namelijk een stuk veiliger dan alleen een wachtwoord.
Dit betekent dat je jouw identiteit naast een wachtwoord op een tweede manier moet bevestigen. Dit kan met de AFAS Pocket App, maar ook met mobiele apps zoals Google Authenticator en Microsoft Authenticator. Nadat je met twee-factorauthenticatie op de AFAS Klantportal bent ingelogd, werkt dit op alle AFAS websites door.
In de video van AFAS hieronder zie je hoe je twee-factorauthenticatie in kunt stellen.
Hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij de overstap naar twee-factorauthenticatie? Neem dan contact met ons op via de Tickettool. Onze functioneel beheerders denken graag met je mee.
Bekijk ook
Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg
Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.
Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.
Wat is het minimumloon in 2023
Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!
Salary split: wat is het en hoe werkt het?
Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.
De CSRD: zo ga je ermee om
De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.
Wet werken waar je wilt
Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.
De Aof-premie: Alles wat je moet weten
Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?