Rekentool zwangerschaps- en bevallingsverlof

Met de handige rekentool van Salure weet je direct wanneer het zwangerschapsverlof ingaat en afloopt.

Zwangerschapsverlof berekenen

Met deze rekentool kun je het zwangerschapsverlof berekenen. Je ziet direct wanneer het zwangerschapsverlof ingaat en wanneer het bevallingsverlof eindigt.  

 

Onderstaande berekening gaat uit van een bevallingsverloop zonder bijzonderheden. Bij specifieke omstandigheden zoals ziekte, vroeggeboorte of meerlingen zijn andere regels van toepassing. Aan deze tool kunnen verder geen rechten worden ontleend.

 

Tip: bekijk ook alle veelgestelde vragen over het zwangerschapsverlof en het bevallingsverlof.

Zwangerschapsverlof berekenen: veelgestelde vragen

Werkneemsters mogen vanaf zes weken voor de uitgerekende bevallingsdatum zwangerschapsverlof opnemen. Het zwangerschapsverlof moet uiterlijk vier weken voor de uitgerekende datum worden opgenomen.

Het zwangerschapsverlof begint 6 tot 4 weken voor de uitgerekende datum en duurt tot de dag van de bevalling. Daarna begint het bevallingsverlof, dat minimaal 10 weken duurt. In totaal heeft de moeder recht op minimaal 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Het zwangerschapsverlof eindigt na de dag van de bevalling. Vervolgens gaat het bevallingsverlof in, zoals hierboven is uitgelegd.

(Aanstaande) moeders hebben in totaal recht op minimaal 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. De verlofperiode kan langer zijn, bijvoorbeeld wanneer het kind later dan de uitgerekende datum geboren wordt. In dat geval wordt het aantal dagen dat de baby later geboren is (dan de uitgerekende datum) opgeteld bij het totaal van 16 weken.

Na de bevalling heeft de moeder altijd recht op minimaal 10 weken bevallingsverlof. In totaal heeft de moeder recht op 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Dus wanneer een moeder 4 weken zwangerschapsverlof heeft opgenomen, heeft zij nog recht op minimaal 12 weken bevallingsverlof.

Het zwangerschapsverlof is het verlof dat de moeder opneemt vóór de bevalling. Het bevallingsverlof gaat in op de dag ná de bevalling.

De zwangerschaps- en bevallingsuitkering (WAZo) tijdens het zwangerschapsverlof wordt vergoed door het UWV. Deze uitkering bedraagt 100% van het salaris (maximumdagloon). Als werkgever dien je deze uitkering uiterlijk twee weken voor het zwangerschapsverlof aan te vragen bij het UWV. In de praktijk betaalt meestal de werkgever het salaris door tijdens het zwangerschapsverlof en ontvangt de werkgever de uitkering van het UWV.

Bij tweelingen (of meerlingen) gelden andere regels omtrent het zwangerschapsverlof. Moeders van een tweeling mogen in totaal 20 weken verlof opnemen. Hierbij gaat het zwangerschapsverlof 10 tot 8 weken voor de uitgerekende datum in.

Wil je de duur van het zwangerschaps- en bevallingsverlof voor de moeder van een tweeling of meerling uitrekenen? Dan moet je er rekening mee houden dat de moeder altijd recht heeft op minimaal 10 weken bevallingsverlof vanaf de datum waarop het jongste kind geboren is.  

De moeder heeft na het zwangerschaps- en bevallingsverlof recht op 26 weken ouderschapsverlof. Hiervan worden 9 weken betaald door het UWV (voor 70% van het dagloon) wanneer deze worden opgenomen in het eerste levensjaar van het kind. De overige 17 weken ouderschapsverlof zijn onbetaald en mogen worden opgenomen tot 8 jaar na de geboorte.

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Mandy website licht - Zwangerschapsverlof berekenen

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Ontdek onze laatste artikelen

minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees verder »
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees verder »
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees verder »
Wet werken waar je wilt - Zwangerschapsverlof berekenen

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees verder »