Update AFAS Connectors

AFAS connectors: IP-adressen wijzigen op 7, 8 en 9 augustus

Op 7, 8 en 9 augustus vindt een belangrijke wijziging plaats in de IP-adressen van de connectors van AFAS. Maak je gebruik van whitelisting op specifieke IP-adressen? Controleer dan of de nieuwe IP-adressen worden toegelaten.

Wat verandert er? 

Een connector gebruikt een IP-adres om informatie (zowel Get- als UpdateConnectoren) uit te wisselen met AFAS. Dit betekent dat de beheerders en leveranciers van deze connectors de nieuwe IP-adressen moeten opnemen in hun firewall. Daarnaast benaderen ook gebruikers AFAS via een IP-adres. Dit moet dus worden aangepast in de firewall van je organisatie. Deze wijzigingen zijn dus van belang voor: 

  • alle beheerders van connectors;
  • het systeembeheer van je organisatie;
  • de leveranciers van de verschillende connectors. 


Waar moet je op letten?

Het gaat om firewalls die gebruik maken van whitelisting om specifieke IP-adressen door te laten. In de firewall is de keuze gemaakt voor één IP-adres of de hele range. Bij het whitelisten van één IP-adres moeten de andere adressen worden toegevoegd. Bij het whitelisten van de hele range (185.46.182.0/24) is er niets aan de hand.

Hieronder vind je een overzicht van het type connector, het huidig IP-adres en de reeks die vanaf 9 augustus gebruikt wordt.

 Stap zorgeloos over naar Profit 15 

Stap jij binnenkort over naar Profit 15? Dan zijn er een aantal belangrijke wijzigingen om rekening mee te houden. Onze functioneel beheerders helpen je hier graag bij. Neem contact met ze op voor een zorgeloze transitie naar Profit 15. 

Heb je nog geen abonnement op Functioneel Beheer? Vul dan het contactformulier in.

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community