Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.
Als partner van AFAS en Recruitee organiseerden wij op 20 april een webinar over de mogelijkheden. Hieronder kijk je het webinar terug en staan de veelgestelde vragen tijdens het webinar.
Recruitee & AFAS: Slimmer en sneller werven
Tijdens dit webinar van Salure laten we zien hoe je AFAS samen met Recruitee inzet om sneller en slimmer te werven.
10 vragen over Recruitee beantwoord
1. De koppeling met AFAS ondersteunt nu alleen gegevens, geen documenten. Hoe hebben jullie dat opgelost?
De documenten die wij bij de werving gebruiken zetten wij niet door naar AFAS. Het CV blijft bij ons dus bewaard in Recruitee. Overige documenten worden in AFAS geüpload op het moment dat de kandidaat in dienst wordt gemeld.
Als je het CV ook in AFAS wilt hebben staan, moet je deze dus nog handmatig toevoegen in AFAS.
2. Kun je eenvoudig je eigen werkenbij-site koppelen aan Recruitee?
Via een widget of via API is het mogelijk om je eigen werkenbij-site aan Recruitee te koppelen. Recruitee zelf heeft ook de mogelijkheid tot het maken van een werkenbij-site. In alle pakketten van Recruitee zit gratis een werkenbij-site inbegrepen en is het eenvoudig mogelijk deze zelf in te richten. Je hoeft hierbij geen HTML- of andere kennis te hebben.
3. Kan je een onderscheid maken tussen publicatie van gratis en betaalde vacatures?
Je kunt Recruitee koppelen aan je zakelijke LinkedIn (bedrijfs)pagina. Vacatures worden dan automatisch gratis op de bedrijfspagina doorgeplaatst. Met de nieuwe LinkedIn-pakketten kies je vervolgens zelf welke vacatures je aanzet voor de betaalde posities.
Op de overige jobboards worden de vacatures altijd gratis doorgeplaatst. Daarna kun je deze betaald promoten. Dit kan via Recruitee of via het jobboard zelf.
4. Komt de huidige AFAS-wervingsmodule te vervallen?
Met Recruitee heb je de wervingsmodule in AFAS niet meer nodig. Die kun je dus laten vervallen. Je stuurt de kandidaat dan door vanuit Recruitee. De kandidaat komt dan binnen in AFAS bij het in dienst-meldproces.
5. Wat zijn de kosten van Recruitee? Vanaf hoeveel vacatures is dit interessant?
Recruitee biedt verschillende pakketten, beginnend bij 10 vacatures. Je vindt de tarieven via: www.recruitee.com/nl/pricing.
6. Kun je een sollicitant vanuit Recruitee een ontvangstbevestiging sturen?
Bij de vacatures in Recruitee stel je de bevestigingsmail in die het systeem automatisch naar de sollicitant stuurt. Je kunt een standaardmail laten sturen of een specifieke mail voor een bepaalde vacature.
7. Is het mogelijk om een afdeling alleen toegang te geven tot het maken van afspraken met de kandidaat, maar niet tot de andere informatie?
In Recruitee is er veel mogelijk via de instellingen om toegang te beheren. Je kunt dus zelf aangeven welke gegevens een specifieke medewerker ziet.
8. Worden persoonsgegevens van (afgewezen) kandidaten automatisch verwijderd? (AVG)
Je kunt zelf instellen hoe je met het bewaren van de data van kandidaten omgaat. Je kunt dit in Recruitee automatiseren, zodat de gegevens na een bepaalde tijd worden verwijderd. Daarbij kun je ook kiezen om bepaalde kandidaten uit te sluiten, bijvoorbeeld als diegene ook in een talentpool staat.
9. Zijn er ook handigheidjes waarmee je ‘niet-serieuze’ kandidaten efficiënt kunt afwijzen?
Wil je geen tijd verspillen aan kandidaten die in korte tijd op al je vacatures solliciteren? Dan kun je meerdere dingen doen. Je kunt in één keer een afwijzing in bulk versturen naar deze kandidaten, maar je kunt ook een kolom in je funnel maken waarbij je instelt dat je automatisch een afwijzing stuurt met een aangepaste tekst in de mail. Zo hoef je de sollicitant alleen maar in die kolom te slepen om diegene automatisch af te wijzen.
10. Kan je een afwijzing ook aanpassen zodat deze persoonlijk is?
In Recruitee heb je meerdere mogelijkheden voor het versturen van een afwijzing. Je kunt een standaard afwijzing maken die je apart of als bulk verstuurt. Je kunt ook elke mail afzonderlijk schrijven of een stuk tekst in je sjabloon aanpassen voordat je de mail verstuurt.