berekenen snel je nettoloon

Direct je nettoloon berekenen

Ben je benieuwd wat je in 2024 netto overhoudt van je maandloon? Vul je gegevens hieronder in om direct een indicatie van je nettoloon te berekenen.

 


Let op! Aan deze rekentool kunnen geen rechten worden ontleend. Deze rekentool geeft slechts een indicatie van het verwachte nettoloon.

Je daadwerkelijke loon hangt af van verschillende factoren en zal hier waarschijnlijk van afwijken. Vraag een proforma loonstrook aan bij je (toekomstige) werkgever als je de exacte hoogte van je nieuwe nettoloon wilt weten. 

 

Hoe wordt het nettoloon berekend? 

 

Het nettoloon is het deel van het brutoloon dat overblijft na aftrek van verschillende kosten, zoals belastingen en pensioenen. Het nettoloon is het bedrag dat je als werknemer daadwerkelijk op je rekening terugziet. Het nettoloon kan per werkgever verschillen, omdat de werkgeverskosten variëren: de ene werkgever houdt bijvoorbeeld meer loon in voor o.a. pensioenopbouw of personeelsverenigingen, of betaalt hogere premies omdat het een grotere werkgever is

Nettoloon berekenen: hoe werkt de bruto-nettorekentool?

Met onze rekentool bereken je snel een algemene indicatie van je netto maandloon. Dit zal niet exact overeenkomen met je daadwerkelijke salaris.

Het nettoloon in de rekentool wordt als volgt berekend:

nettoloon = brutoloon – loonheffing + loonheffingskorting + arbeidskorting.

Wat is loonheffing?

De loonheffing is het bedrag dat je moet betalen aan inkomstenbelasting en de premies volksverzekeringen. Dit brengt je werkgever in mindering op je brutosalaris.

Wat is loonheffingskorting?

De loonheffingskorting, oftewel de algemene heffingskorting, is een korting op de inkomstenbelasting en premies volksverzekeringen. Deze korting geldt voor iedereen. 

Wat is arbeidskorting?

De arbeidskorting is een heffingskorting voor iedereen die werkt.  

 

De heffingen en kortingen die gebruikt worden om je nettoloon te berekenen, hangen af van de hoogte van je inkomen en je leeftijd. Op de site van de Belastingdienst vind je hier meer informatie over.

 

Altijd het juiste nettoloon berekenen?

Wil jij ervoor zorgen dat je altijd het juiste salaris uitbetaalt? Besteed het dan uit aan de payroll experts van Salure. Zij werken met de Payroll software van AFAS en zijn altijd op de hoogte van actuele wet- en regelgeving. In samenwerking met jouw HR-afdeling zorgen ze dat het juiste loon altijd op tijd wordt uitbetaald. Meer weten? Ontdek de mogelijkheden om de salarisadministratie uit te besteden.

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community