computable-awards-2022-salure

Project MARCH en Salure zijn ‘Dutch Masters of IT 2022’

Op donderdag 5 oktober 2022 hebben Salure en het Delftse studententeam Project MARCH samen de Computable Award gewonnen in de categorie Zorgproject. De winnaars werden tot ‘Dutch Masters of IT 2022’ uitgeroepen in de Jaarbeurs in Utrecht.

Tijdens de Computable Awards worden de meest innovatieve, succesvolle, verantwoorde en/of omvangrijke IT-projecten in Nederland onder de aandacht gebracht. In 16 categorieën wordt het meest opvallende project bekroond op basis van de stemmen van een vakjury en de lezers van Computable. Met 19,67% van de stemmen uit het publiek werd het breingestuurde exoskelet van Project MARCH gekozen tot winnaar in de categorie zorgproject.

Breingestuurd exoskelet

Project MARCH is een Dream Team van de TU Delft dat ieder jaar verder bouwt aan een dynamisch exoskelet, zodat mensen met een dwarslaesie weer kunnen opstaan en lopen. Uniek aan het project van dit jaar is de toevoeging van EEG (elektro-encefalografie): een soort badmuts die verschillen in hersenactiviteit meet. Het team slaagde er dit jaar in om via elektrodes de loopintentie in de hersenen te detecteren.

Datamodel

Als IT-partner ondersteunde Salure het team dit jaar bij het classificeren van de data en het opzetten van het datamodel. Bij het ontwikkelen van zo’n exoskelet komt namelijk een enorme hoeveelheid  data kijken. Via sensoren en dieptecamera’s wordt informatie verzameld, maar ook via de EEG. Zo werd bijvoorbeeld onderzocht welke elektrodes de meest nuttige data leveren, en hoe dit gebruikt kan worden om een beweging te initiëren.

Zo kon exoskelet lopen op basis van het signaal uit de hersenen. Zo vertelde piloot Koen tijdens de onthulling van het exoskelet dat dit de eerste keer in 8 jaar tijd is dat hij denkt aan lopen en ook daadwerkelijk kan lopen.

Jaco van Hengel, partner bij Salure, vertelt tijdens de uitreiking van de award: “Het is heel bijzonder dat zo’n groep studenten een jaar van hun leven wijdt aan dit project, met als doel mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. Wij vinden het ontzettend gaaf dat wij hierbij kunnen helpen.”

Blik in de video hieronder terug op het afgelopen jaar met Salure en Project MARCH:

- Project MARCH en Salure zijn 'Dutch Masters of IT 2022'

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community