salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Wat is een salary split?

Als een medewerker in meerdere landen werkt, kan het zijn dat het verdiende loon in het andere land moet worden belast volgens de daar geldende regels. Doordat het andere land in de meeste gevallen een belastingvrije som en een progressief tarief hanteert, kan de internationaal werkende medewerker hier voordeel van genieten.

Het netto inkomen van een medewerker kan omhoog gaan, zonder dat de loonkosten voor de werkgever stijgen.

Een salary split is maatwerk

Elke salary split is maatwerk en hangt af van een eventueel belastingverdrag tussen de landen.

Is er een belastingverdrag tussen de landen van toepassing?

Dan mag het woonland belasting heffen over het arbeidsinkomen van de werknemer.

De uitzondering waarbij het werkland belasting mag heffen over (een gedeelte) van het arbeidsinkomen zijn:

  • een in het werkland gevestigde werkgever, of:
  • dat de werknemer werkt voor een vaste inrichting die zijn werkgever in het land heeft, of:
  • wanneer de werknemer daar meer dan 183 dagen in een jaar verblijft. Dit jaar kan een belastingjaar, een kalenderjaar of een 12 maandenperiode zijn. Dit is afhankelijk wat in het belastingverdrag staat.

Vaak is het OESO-modelverdrag van toepassing, maar soms kan het er sterk van afwijken. Elke salary split voor een internationaal werkende medewerker moet individueel aan de toepasselijke verdragen getoetst worden.

Is er geen belastingverdrag van toepassing?

Dan mag de Nederlandse werkgever niet stoppen met inhouden en afdragen van belasting over het loon van de werknemer, tenzij aangetoond kan worden dat het in het buitenland verdiende loon onderworpen is aan een buitenlandse belasting. Een voorbeeld van bewijs hiervan is een bevestiging van de buitenlandse belastingdienst.

Opsplitsing belastbaar inkomen tussen landen

Door het inkomen fiscaal (dit kan ook contractueel) op te splitsen tussen verschillende landen, zal elk deel afzonderlijk worden belast. Wanneer de internationaal werkende medewerker in eigen land volledig wordt belast, is er vaak een hogere belastingschijf van toepassing. Door het inkomen fiscaal te splitsen worden er vaak gunstigere belastingtarieven berekent. 

Voorbeeld van een salary split:

Een Nederlandse inwoner heeft een contract bij een internationaal concern met een vestiging in Nederland. 2 dagen per week werkt hij bij een vestiging in België van hetzelfde internationale concern. De salary split kan worden toegepast.

Zijn jaarsalaris bedraagt € 100.000,00. De Nederlandse vestiging belast 40% van de salariskosten door naar de Belgische vestiging.

In Nederland wordt belasting geheven over het jaarsalaris. Dit bedraagt ongeveer € 40.000. De medewerker krijgt een vrijstelling voor het salaris dat onderworpen is aan de Belgische belastingen. Deze vrijstelling wordt verleend tegen het gemiddelde tarief en bedraagt € 16.000 (40/100 * € 40.000).

In België wordt een belastingvrije voet gehanteerd en een progressief tarief. Over het bedrag van € 40.000 wordt er daardoor € 9.000 aan belasting ingehouden. Het verschil tussen de vrijstelling en de belastinginhouding in België bedraagt € 7.000 (netto voordeel voor de medewerker).

Nb. Deze bedragen zijn indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken.

Bijkomende gevolgen

Naast een verdeling van belastingheffing kan de salary split ook gevolgen hebben op het gebied van sociale zekerheid, arbeidsrecht en pensioenopbouw.

Wat betekent dit voor ons/mij?

De specialisten van Salure rekenen graag voor je uit wat in jouw geval het voordeel/meest optimale variant kan zijn. Laat hier je telefoonnummer achter. Dan bellen wij je terug!

Deel dit artikel:

Best bekeken

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.