levensloopregeling

Dit moet u weten over de werkkostenregeling

Wanneer u uw werknemers onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en/of terbeschikkingstellingen aanbiedt naast het loon, krijgt u te maken met de werkkostenregeling (WKR). Deze is sinds 2020 aanzienlijk verruimd. Salure zet de belangrijkste veranderingen voor u op een rijtje.

Even opfrissen: de WKR in het kort

 

De werkkostenregeling (WKR) werd op 1 januari 2011 ingevoerd om een overzichtelijker systeem voor vergoedingen en verstrekkingen te bieden. Van 2011 t/m 2014 konden werkgevers kiezen tussen het gebruiken van de oude vergoedingensystematiek of de WKR. Vanaf 2015 moeten werkgevers verplicht de WKR gebruiken bij het aanbieden van onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen aan werknemers. Het is van belang dat u de voordelen die u in de WKR onder wil brengen, vooraf aanwijst. Zo voorkomt u een eventuele naheffing van de Belastingdienst

WKR in 2020 verruimd

De werkkostenregeling is sinds 2020 verruimd. Dat zien we terug in het verhogen van de vrije ruimte. Waar de vrije ruimte in 2019 nog 1,2% van het fiscale loon bedroeg, werd deze in eerste instantie verhoogd naar 1,7% over de eerste € 400.000,- voor 2020. In verband met de coronacrisis is de vrije ruimte voor 2020 eenmalig verhoogd naar 3,0%. Dit verhoogde percentage geldt alleen over de eerste € 400.000,- van de loonsom. Over de rest van de loonsom (boven de € 400.000,-) mag maximaal 1,2% vrije ruimte worden berekend.. 

De WKR in 2021

Ook voor de WKR in 2021 werd de vrije ruimte tijdelijk verhoogd. De vrije ruimte voor de eerste € 400.000,- van de loonsom bedroeg 3%, net als in 2020. Wel daalde de vrije ruimte over de loonsom boven de € 400.000,- van 1,2% naar 1,18%. 

De WKR in 2022

Hoe zit het dan met de WKR in 2022? In 2022 bedraagt de vrije ruimte voor de eerste € 400.000,- van de loonsom 1,7%. De vrije ruimte over de loonsom boven de € 400.000 blijft 1,18%. 

In dit artikel vindt u handige rekenvoorbeelden voor de werkkostenregeling.

Slim gebruik maken van de WKR? Download dan ons gratis whitepaper:

loonbeslag

Slim gebruik maken van de WKR? Download gratis het whitepaper 10 tips om kosten te besparen met de salarisadministratie. Vol handige tips en rekenvoorbeelden!

Concernregeling

 

Heeft uw bedrijf meerdere divisies? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de concernregeling van de WKR. De concernregeling houdt in dat u onder bepaalde voorwaarden de eindheffing van de WKR ook op concernniveau mag berekenen. Voordeel hiervan is dat u het concern met de hoogste fiscale loonsom kunt toepassen op de andere concerns. Zo profiteren de andere concerns dus van een zo hoog mogelijk bedrag aan vrije ruimte. U maakt zo optimaal gebruik van de WKR. Keerzijde hiervan is wel dat het concernonderdeel met de hoogste fiscale loonsom de eventuele eindheffing moet betalen.

Wilt u over 2020 de concernregeling toepassen? Dan moet u dit uiterlijk bij de aangifte over het eerste tijdvak van 2021 beslissen en laten weten aan de Belastingdienst.

Tweeschijvenstelsel vrije ruimte

 

Bij de oude concernregeling moest u de totale loonsom van alle BV’s in het concern bij elkaar optellen, en over dit bedrag 1,2% vrije ruimte berekenen. Deze vrije ruimte moest worden geboekt op het bedrijf met de hoogste fiscale loonsom. Sinds 2020 is er voor het berekenen van de vrije ruimte een tweeschijvenstelsel ingevoerd, waarbij u over de eerste € 400.000,- van de fiscale loonsom een hogere vrije ruimte (namelijk 3%) mag berekenen.

Het kan raadzaam zijn om te bekijken wat in uw situatie voordeliger is. Er zijn twee opties:

  • Eindheffing berekenen voor alle BV’s apart, maar dan ook het voordeel van de verhoogde vrije ruimte van 3% over de eerste € 400.000,- voor elke BV;
  • De concernregeling toepassen en maar één keer de verhoogde vrije ruimte van 3% over de eerste € 400.000,-. Hier staat dan tegenover dat u ook maar één keer eindheffing aanwijst, op concernniveau.
 
 

Krijg advies van onze experts

 

Wilt u advies of heeft u vragen over het optimaal benutten van de WKR? De experts van Salure staan voor u klaar. 

Deel dit artikel:

Best bekeken

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Download het whitepaper

Paul van Hengel

Adviseur Salure

Download het whitepaper


Wij bellen je terug


Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.