salure-salarisadministratie-gouda

Waarom je in december mogelijk je WW-premie moet herzien

In 2022 controleert de Belastingdienst voor het eerst sinds de coronapandemie de gehanteerde WW-premie bij meer dan 30% overwerk. Het kan dus zijn dat je de afgedragen WW-premies voor het afgelopen jaar moet herzien. In dit artikel lees je in het kort wat je moet weten.

Overwerk en de WW-premie: hoe zat het ook alweer?

In de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) is bepaald dat je géén lage WW-premie mag hanteren voor medewerkers die hun contracturen met meer dan 30% overschrijden. Dit geldt voor medewerkers die minder dan 35 uur per week in hun contract hebben staan. Wanneer het aantal uren in de loonaangifte dit percentage overstijgt, moet je de geheven WW-premie herzien. In plaats van de lage WW-premie van 2,70%, moet je de hoge WW-premie van 7,70% rekenen over 2022.

Let op: het herzien van de WW-premie moet aan het einde van het jaar gebeuren.

Wat betekent dit voor jou?

Doordat er in 2022 weer gecontroleerd wordt op de 30%-overwerkmaatregel, kan het zijn dat je de WW voor 2022 moet herzien. Dit bedrag kan fors oplopen: over het totale loon voor de werknemersverzekering betaal je met terugwerkende kracht 5% meer WW-premie.

Tips voor het herzien van de WW in AFAS

  • Gebruik het dashboard ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ om inzicht te krijgen in de planning en te sturen op overwerk.
  • Gebruik de nieuwe looncomponenten 009.528 ‘Verhouding verloonde uren tov contracturen (tbv WW herzien ivm WAB)’ en 100.009.307 ‘Audit: mogelijk WW herzien noodzakelijk ivm overschrijding uren 30%’. Hiermee signaleer je situaties waarin je mogelijk de WW-premie moet herzien. Als dit inderdaad het geval is, zet je het vinkje ‘WW herzien’ aan.

Veelvoorkomende bijzondere situaties

Bij het herzien van de WW zijn er nog een aantal bijzondere situaties waar je op moet letten:

  • Medewerkers die uit dienst zijn gegaan met uitbetaald verlofsaldo: omdat de uitbetaalde verlofuren als verloonde uren meetellen, kom je al snel uit boven de 30% overwerkgrens. Alleen bij medewerkers die minder dan 35 contracturen hadden, moet hiervoor de WW worden herzien.
  • Meerdere dienstverbanden in 2022: de Belastingdienst kijkt naar het totaal aantal uren het afgelopen jaar. Het kan dus zijn dat je de hoge WW-premie moet betalen over een dienstverband waarin niet is overgewerkt.
  • Oproepkrachten met min/maxovereenkomst: hiervoor hoef je niet de WW-premie te herzien. Wanneer je oproepovereenkomst met ‘Ja’ is ingevuld, wordt met terugwerkende kracht de hoge WW-premie berekend.
  • Inrichting HRM (AFAS): Controleer of het aantal verloonde uren klopt. Controleer of je geen ‘bedragen’ hebt ingesteld op de grondslagen die de verloonde uren betalen.

Zo houd je het overzicht in 2023

Gebruik het WAB-dashboard gedurende het jaar om het aantal uren overwerk in de gaten te houden. Signaleer je dat een medewerker veel overwerkt? Dan kan het slim zijn om tussentijds de contracturen aan te passen om onder de 30% te blijven, zodat je de lage WW-premie mag blijven betalen. Voeg tenslotte ook de WW-controle in december alvast toe aan je checklist. Zo ben je goed voorbereid op de WW in 2023!

Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort wijzigingen? Word dan lid van onze gratis HR & Payroll community!

.

Deel dit artikel:

Best bekeken

Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community

Topartikelen:

Bekijk onze laatste artikelen:

Alles over de Loonstrook: begrippen en uitleg

Een loonstrook is een belangrijk deel van de salarisadministratie. Daarom is het belangrijk om te weten wat alle afkortingen en termen betekenen die daarop staan.

Wij leggen in dit blog alles uit over de loonstrook.

Lees meer →
minimumloon 2023 Nederland

Wat is het minimumloon in 2023

Er is weer een jaar voorbijgevlogen en dat betekent dus dat het minimumloon 2022 bijna oud nieuws is. Voor bedrijven is het daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van het minimumloon 2023. Daarover lees je in deze blog meer!

Lees meer →
salary split: werkzaam in meerdere landen

Salary split: wat is het en hoe werkt het?

Ben jij of je werknemer in meerdere landen werkzaam? Dan kun je wellicht gebruik maken van de lage (progressieve) tarieven in verschillende landen: het tariefsopstapje. Dit voordeel door de salary split (ook wel split payroll genoemd) kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Lees meer →
Uitleg over CSRD richtlijn

De CSRD: zo ga je ermee om

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een Europese richtlijn. De belangrijkste verplichting die hierin is opgenomen, is dat organisaties moeten rapporteren op de impact die hun bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en op sociaal gebied.

Lees meer →

Wet werken waar je wilt

Per 1 januari 2023 is de Wet werken waar je wilt ingegaan. Hiermee krijgen werknemers (iets) meer vrijheid in het kiezen van de werkplek. Maar wat mag er wel en wat mag er niet? In dit artikel leggen we je het uit.

Lees meer →
werktijdverkorting noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud overheid coronavirus

De Aof-premie: Alles wat je moet weten

Sinds 2022 geldt de gedifferentieerde premie Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof-premie). Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Lees meer →

AFAS Payroll & HRM: De highlights uit Profit

In dit artikel selecteren we de handigste nieuwe functionaliteiten uit AFAS, specifiek voor HR & Payroll-professionals.

Lees meer →
eindejaarsgroet

Fijne feestdagen!

2023 is in zicht! Onze collega’s blikken in deze video terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lees meer →
Advies consultancy procesoptimalisatie

Zo handel je slim je AFAS-workflowtaken af

Sinds de nieuwste update van AFAS kun je workflowtaken conditioneel afhandelen via de geplande taken. Hiermee kun je workflows automatisch afhandelen of doorzetten naar iemand van de HR-afdeling of de leidinggevende.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.