salure-salarisadministratie-gouda

Waarom je in december mogelijk je WW-premie moet herzien

In 2022 controleert de Belastingdienst voor het eerst sinds de coronapandemie de gehanteerde WW-premie bij meer dan 30% overwerk. Het kan dus zijn dat je de afgedragen WW-premies voor het afgelopen jaar moet herzien. In dit artikel lees je in het kort wat je moet weten.

Overwerk en de WW-premie: hoe zat het ook alweer?

In de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) is bepaald dat je géén lage WW-premie mag hanteren voor medewerkers die hun contracturen met meer dan 30% overschrijden. Dit geldt voor medewerkers die minder dan 35 uur per week in hun contract hebben staan. Wanneer het aantal uren in de loonaangifte dit percentage overstijgt, moet je de geheven WW-premie herzien. In plaats van de lage WW-premie van 2,70%, moet je de hoge WW-premie van 7,70% rekenen over 2022.

Let op: het herzien van de WW-premie moet aan het einde van het jaar gebeuren.

Wat betekent dit voor jou?

Doordat er in 2022 weer gecontroleerd wordt op de 30%-overwerkmaatregel, kan het zijn dat je de WW voor 2022 moet herzien. Dit bedrag kan fors oplopen: over het totale loon voor de werknemersverzekering betaal je met terugwerkende kracht 5% meer WW-premie.

Tips voor het herzien van de WW in AFAS

  • Gebruik het dashboard ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ om inzicht te krijgen in de planning en te sturen op overwerk.
  • Gebruik de nieuwe looncomponenten 009.528 ‘Verhouding verloonde uren tov contracturen (tbv WW herzien ivm WAB)’ en 100.009.307 ‘Audit: mogelijk WW herzien noodzakelijk ivm overschrijding uren 30%’. Hiermee signaleer je situaties waarin je mogelijk de WW-premie moet herzien. Als dit inderdaad het geval is, zet je het vinkje ‘WW herzien’ aan.

Veelvoorkomende bijzondere situaties

Bij het herzien van de WW zijn er nog een aantal bijzondere situaties waar je op moet letten:

  • Medewerkers die uit dienst zijn gegaan met uitbetaald verlofsaldo: omdat de uitbetaalde verlofuren als verloonde uren meetellen, kom je al snel uit boven de 30% overwerkgrens. Alleen bij medewerkers die minder dan 35 contracturen hadden, moet hiervoor de WW worden herzien.
  • Meerdere dienstverbanden in 2022: de Belastingdienst kijkt naar het totaal aantal uren het afgelopen jaar. Het kan dus zijn dat je de hoge WW-premie moet betalen over een dienstverband waarin niet is overgewerkt.
  • Oproepkrachten met min/maxovereenkomst: hiervoor hoef je niet de WW-premie te herzien. Wanneer je oproepovereenkomst met ‘Ja’ is ingevuld, wordt met terugwerkende kracht de hoge WW-premie berekend.
  • Inrichting HRM (AFAS): Controleer of het aantal verloonde uren klopt. Controleer of je geen ‘bedragen’ hebt ingesteld op de grondslagen die de verloonde uren betalen.

Zo houd je het overzicht in 2023

Gebruik het WAB-dashboard gedurende het jaar om het aantal uren overwerk in de gaten te houden. Signaleer je dat een medewerker veel overwerkt? Dan kan het slim zijn om tussentijds de contracturen aan te passen om onder de 30% te blijven, zodat je de lage WW-premie mag blijven betalen. Voeg tenslotte ook de WW-controle in december alvast toe aan je checklist. Zo ben je goed voorbereid op de WW in 2023!

Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort wijzigingen? Word dan lid van onze gratis HR & Payroll community!

.

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community