Reiskostenvergoeding berekenen?

Bereken snel de vaste reiskosten- en thuiswerkvergoeding

 

Wil je de vaste thuiswerk- of reiskostenvergoeding berekenen voor je medewerkers? Krijg snel een overzicht van de maximale onbelaste vergoedingen met onze handige rekentool.

Vanaf 1 januari 2022 geldt er een gerichte vrijstelling voor de thuiswerkvergoeding. Je mocht in 2023 per thuiswerkdag €2,15 per werknemer onbelast vergoeden. In 2024 is dit €2,35. 

Let wel op: je mag geen thuiswerkvergoeding verstrekken op dagen waarop je ook de reiskostenvergoeding verstrekt. Werkt een medewerker een vast aantal dagen per week thuis en een vast aantal dagen op kantoor? Dan mag je zowel een vaste reiskostenvergoeding als een vaste thuiswerkvergoeding verstrekken. 

Met deze rekentool kun je direct de vaste reiskostenvergoeding berekenen én de vaste thuiswerkkostenvergoeding. Ontdek hoeveel je maandelijks maximaal onbelast mag berstrekken:

*Deze rekentool gaat uit van een werkweek van 5 dagen. Werkt de medewerker minder dan 5 dagen per week? Dan moeten de 128-dagen-eis en de 214-dagen-regeling naar rato worden toegepast. In dit artikel vind je hier een rekenvoorbeeld voor.

reiskostenvergoeding berekenen

Vaste thuiswerk- en reiskostenvergoeding berekenen: zo werkt het

Voor woon-werkverkeer mag je als werkgever sinds 1 januari 2024 €0,23 per kilometer onbelast vergoeden.

Voor het thuiswerken mag je in 2024 als werkgever €2,35 per werkdag onbelast vergoeden

Om de maandelijkse vergoeding te berekenen, ga je uit van de 214-dagen-regeling. Deze wordt in dit artikel uitgelegd.

Let op de 128-dagen-eis

De rekentool hiernaast geldt voor medewerkers die een standaard aantal dagen in de week thuis en op kantoor werken en die daarmee voldoen aan de 128-dagen-eis. Voldoet het reispatroon van de medewerker niet aan deze eis? Dan heeft hij of zij nog steeds recht op de onbelaste vergoedingen, maar moeten deze op declaratiebasis verstrekt worden.

 

Gebruikmaken van de vaste reis- en thuiswerkvergoeding?

 

Maak duidelijke afspraken met medewerkers over de dagen in de week waarop thuis of op kantoor wordt gewerkt. Zo kun je toetsen of iemand voldoet aan de 128-dagen-eis en mag je een vaste onbelaste vergoeding geven op basis van de 214-dagen-regeling. Zo heb je geen omkijken naar declaraties achteraf.

Laat jij geld liggen?

 

Bespaar snel kosten met de handige tips van onze experts. Vraag een gratis online consult aan en ontdek hoe jij je processen slimmer in kunt richten en van welke handige regelingen je gebruik kunt maken.

Bekijk ook:

verschillende soorten verlof Nederland betaald en onbetaald

Soorten verlof

Verlof is een belangrijk onderdeel van het werkende leven. Maar wat houdt verlof precies in en wat zijn de regels die ermee gepaard gaan? In

Lees verder »
Nick website S - Berekening vaste thuiswerk- en reiskostenvergoeding

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van alle actualiteiten, slimme bespaartips en handige systeemoplossingen.

Als lid van onze community ontvang je maandelijks handige HR & Payroll updates, direct in je inbox.


Vul je gegevens hieronder in en word gratis lid! Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community