nettoloon berekenen

Hoge energieprijzen: 5 tips om werknemers tegemoet te komen

Met de stijgende energieprijzen en inflatie zijn veel werkgevers op zoek naar manieren om medewerkers tegemoet te komen. Ben jij op de hoogte van alle mogelijkheden?

Sommige werkgevers besluiten de hogere energiekosten van werknemers deels te compenseren vanuit de vrije ruimte of voeren inflatiecorrecties door op de salarissen. Ook de overheid neemt maatregelen: de onbelaste reiskosten- en thuiswerkvergoeding én de minimumlonen stijgen.

Maar de kosten voor werkgevers stijgen ook. Kun je medewerkers extra tegemoet komen, zonder dat het jou als werkgever al te veel de kosten injaagt? Hieronder zetten we 5 punten voor je op een rijtje waar je misschien nog niet aan gedacht hebt:

5 voordeeltips voor werknemers:

1. Representatiekosten

Je mag representatiekosten netto vergoeden aan medewerkers wanneer zij deel zijn van een bepaalde functiegroep. Dit is vaak vastgelegd in het personeelsreglement of in de CAO. Denk hierbij aan uitgaven aan kleding en verzorging die nodig zijn voor het onderhouden van externe contacten en representatieve activiteiten. Dus wanneer je voor een bepaalde functie een bepaald kledingvoorschrift hebt, mag je deze kosten netto vergoeden aan de medewerker. Afhankelijk van de functie komen netto bedragen tot €113,- per maand voor.

2. Internetvergoeding

Kom je medewerkers tegemoet door ze hun internetvergoeding te laten declareren. Wanneer de medewerkers hun internet voor meer dan 10% voor zakelijke doeleinden gebruiken (wat met thuiswerkers al snel het geval is), mag dit namelijk netto vergoed worden. De kosten worden in mindering gebracht op het bruto salaris en netto uitgekeerd. Zo houdt de werknemer een hoger nettosalaris over, zonder dat dit de werkgever extra geld kost. 

3. Mobiele telefoons

Net zoals bij de internetvergoeding, geldt ook voor mobiele telefoons dat wanneer deze voor minimaal 10% voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt, je deze kosten netto mag vergoeden. Door medewerkers hun telefoon zowel zakelijk als privé te laten gebruiken, kunnen ze kosten besparen op het eigen abonnement.

4. Studiekosten

Wist je dat je de studiekosten van de kinderen van werknemers belastingvrij mag vergoeden? Er zijn verschillende mogelijkheden:

    1. Je betaalt de studietoelage aan het kind van de werknemer rechtstreeks. Dit gaat via de groene tabel. Wanneer de studietoelage lager is dan €6.759 en de loonheffingskorting wordt toegepast, mag je de kosten netto vergoeden zonder belasting te betalen.
    2. Je richt een studiefonds op voor het kind van de werknemer. Wanneer er betaald wordt vanuit een studiefonds, is het geen belast loon. Hierbij moet de werknemer evenveel als de werkgever storten.
    3. Je betaalt de studietoelage van het kind uit aan de werknemer door het aan te wijzen als eindheffingsloon binnen de vrije ruimte van de WKR.

    Hier lees je meer over deze 3 mogelijkheden.

Over studiekosten gesproken…

Veel jonge medewerkers zien hun studieschuld graag verdwijnen. Hotelketen Postillions Hotel bedacht hier een oplossing voor, die ook direct een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde is. Zij maakten een constructie om de studieschuld direct bij DUO af te lossen, gerelateerd aan het aantal gewerkte uren.

Wanneer jouw medewerkers ook tegen schulden aanlopen, kan zo’n aflosregeling een aantrekkelijk hulpmiddel zijn.

5. Auto van de zaak

Rijden je medewerkers met een elektrische auto van de zaak? Vergeet dan niet dat je verschillende bijbehorende kosten onbelast mag vergoeden. Denk aan de kosten van de laadpaal (aanschaf en plaatsingskosten) of het aanpassen van de meterkast voor de laadpaal. Dit zijn intermediaire kosten voor de auto van de zaak. 

Vergeet ook niet dat het bij het privé rijden met een auto van de zaak, je wellicht de bijtelling kunt verlagen. De werknemer houdt dan netto meer salaris over. Bepaalde kosten mag je namelijk van de bijtelling aftrekken, zoals kosten voor tolwegen, poetskosten en parkeerkaarten thuis. Hier lees je daar meer over.

Let op: fiscaal voordeel, maar lagere uitkeringen

Veel fiscale voordelen voor medewerkers werken als volgt: het brutoloon wordt verlaagd, waardoor er minder belasting wordt geheven en ze netto meer overhouden. Dit is het geval bij het verlagen van de bijtelling, maar ook wanneer vergoedingen bruto worden ingehouden en netto uitbetaald, zoals bij de internetvergoeding. Houd er hierbij rekening mee dat het SV-loon (sociale verzekeringsloon) hierdoor omlaaggaat. Dit betekent dat eventuele uitkeringen ook worden bepaald aan de hand van het lagere SV-loon en dus lager kunnen uitvallen.

Wat doet de regering?

Het kabinet neemt in 2023 diverse maatregelen om te compenseren voor de inflatie; zoals het verhogen van de vaste onbelaste reiskosten- en thuiswerkvergoeding en het minimumloon. Meld je gratis aan voor ons Eindejaarswebinar op 8 december zodat je direct op de hoogte bent van alle wijzigingen.

Schulden voorkomen

Hoeveel je financieel voor een medewerker kunt betekenen, is natuurlijk begrensd. Zorg ervoor dat wanneer medewerkers in geldproblemen (dreigen te) komen, ze op tijd aan de bel kunnen trekken. Denk aan het helpen met de financiële administratie, budgetcoaches of tools zoals Pingo. Informeer medewerkers proactief over deze mogelijkheden. Hoe eerder je ingrijpt, hoe groter de kans dat je een loonbeslag kunt voorkomen.

Deel dit artikel:

Best bekeken
Word gratis lid van onze HR & Payroll community!

Deel dit artikel:

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

hr-payroll-community
Bekijk onze laatste artikelen:
WNT ter beperkering van hoge salarissen in de (semi-)publieke sector in de volksmond ook wel balkenendenorm
WNT: Wet normering topinkomens en de impact op organisaties

Iedereen die in Nederland werkt, heeft weleens gehoord van de Balkenendenorm, oftewel de “Wet Normering Topinkomens”. Deze wet is sinds 2013 van kracht en is bedoeld om hoge salarissen in de (semi-)publieke sector te beperken.

Lees meer →
arbeidsvoorwaarden
Top 10 arbeidsvoorwaarden: dit zijn de kansen voor werkgevers

In een krappe arbeidsmarkt is het essentieel dat je arbeidsvoorwaarden hebt waar je personeel blij van wordt én blijft. In dit artikel delen we handige tips en inzichten hiervoor.

Lees meer →
vakantiegeld berekenen
Vakantiegeld in mei? 4 feiten op een rij

Het is mei en dat betekent voor veel mensen: vakantiegeld! Maar wat zijn precies de verplichtingen voor werkgevers rondom het vakantiegeld? In dit artikel beantwoorden we 4 veelgestelde vragen.

Lees meer →
wat zijn adv- en atv-dagen?
Wat zijn ADV- en ATV-dagen?

ADV- en ATV-uren zijn veelgebruikte termen binnen arbeidscontracten en cao’s. Beide begrippen hebben betrekking op vrije dagen die werknemers kunnen opnemen bovenop hun normale vakantiedagen.

Lees meer →
wet verbeterde poortwachter is in 2002 ingevoerd om de arbeidsomstandigheden en het werkgeverschap in Nederland te verbeteren
Wet poortwachter: hoe werkt het precies?

Ben je benieuwd naar de Wet verbetering poortwachter en hoe deze precies werkt? Lees dan dit artikel waarin we de belangrijkste aspecten van deze wet uitleggen en tips geven om aan de eisen te voldoen.

Lees meer →
wanneer een oproepkracht afzeggen
Welke rechten gelden voor een oproepkracht?

Een oproepkracht is een werknemer die op afroep beschikbaar is om te werken, maar geen vaste uren of een vast dienstverband heeft. Dit betekent dat de werkgever de oproepkracht alleen oproept wanneer er werk beschikbaar is en dat de oproepkracht niet verplicht is om het werk te accepteren als hij of zij op dat moment niet beschikbaar is.

Lees meer →
cafetariaregeling: ruil brutoloon voor arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, fiets, extra vakantie, hogere pensioenpremie of opleidingen
De cafetariaregeling: uitleg + 3 voorbeelden van de regeling

Een cafetariaregeling is een regeling waarbij werknemers de mogelijkheid krijgen om hun arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samen te stellen. Hierbij kan de werknemer bijvoorbeeld kiezen om een deel van het brutoloon te ruilen voor

Lees meer →
als eigenrisicodrager bij de ziektewet heb je meer controle over het verzuimbeleid en re-integratie van ziekewerknemers
Ziektewet: hoe zit het precies in elkaar?

Wil je meer weten over de Ziektewet en hoe deze in elkaar zit? Lees dan ons artikel en krijg een duidelijk overzicht van de regels en verplichtingen bij ziekteverzuim.

Lees meer →
Sneller en slimmer werven met AFAS en Recruitee

Gebruik jij AFAS als HRM-systeem, maar wil je meer grip en inzicht krijgen in je wervingsproces? Vind sneller de juiste kandidaat met Recruitee! Je krijgt betere inzichten, plaatst direct je vacatures door op alle jobboards en houdt eenvoudig het overzicht.

Lees meer →

Word gratis lid van onze community!

Blijf op de hoogte van het laatste HR- en Payroll-nieuws, handige AFAS-tips en onze webinars.

Word lid van onze HR & Payroll Community!

hr-payroll-community